Archívum

A képekre kattintva a meghívó nagyobban is letölthető!
A képekre kattintva a meghívó nagyobban is letölthető!

KARÁCSONYI ÜDVÖZLET

FALUNAP 2017. augusztus 12.
Kenyér és Borszentelés 2017. augusztus 20.


A képekre kattintva a meghívó nagyobban is olvasható!

FALUNAP 2016. augusztus 20.
2016. augusztus 1.

A képekre kattintva a meghívó nagyobban olvasható!

Kereskedelmi egységek nyilvántartása
2016. június 22.

Kereskedelmi egységek nyilvántartásaSzent Mihály napi ünnep Komjátiban! KÉPEK
2015. október 7

2015.09.27-én 19 órától vette kezdetét a Szent Mihály napi ünnep.
A településünk kultúrházának udvarán épített tábortűz tette meghitté a hangulatot.
A résztvevők kézen fogva állták körül és együtt mondták el az Úr imáját, majd közös énekléssel folytatták.A képviselő testület vendéglátásban részesítette a megjelenteket.


Falunap Komjátiban 2015. augusztus 20-án! KÉPEK
2015. október 7

Komjátiban sikeresen zárult a 2015. augusztus 20-án megrendezett falunap, mely a Római katolikus templomban, ünnepi beszéddel kezdődött. Vendégünk volt Riz Gábor országgyűlési képviselő úr, beszédét 14 órakor ünnepi mise követte.Településünkön nagyon jól megfér együtt mindkét felekezet, ennek egyik fő gyümölcse az ökumenikus énekkar, kinek vezetője Barabás Péterné-Krisztina. Nekik köszönhetjük, hogy minden rendezvényünket színessé teszik szolgálatukkal. A szentmisét Bukovenszki Zoltán Plébániai kormányzó és Barabás Péter református lelkész celebrálta. Ezt követően megtörtént az Új kenyér megszentelése, melyet szétosztottunk a résztvevők között.A további programok a kultúrház udvarán kerültek megrendezésre. Szabados Nóra műsora ismét nagy sikert aratott, előadását trombitakíséret színesítette.

„Húzzad csak kivilágos virradatig”- operett műsor az Operett Voices Társulat előadásában/ Lőrinc Veronika - Schupp Gabriella - Czető Roland/ szintén elsöprő sikert aratott.A műsort, a szögligeti énekkar előadása zárta. Gyermekek számára kézműves foglalkozást biztosítottunk, melybe a végén felnőttek is szívesen csatlakoztak. Közben elkészültek az udvaron azok a finomságok, melyet főzőversenybe benevezettek készítettek el, a győztes étel alkotóját ajándékkal jutalmaztuk. 20 órától Utcabál vette kezdetét, Márkus László élőzenés előadásával.


Komjáti Község Önkormányzatának képviselőtestülete
Szeretettel meghívja önt és kedves családját
a 2015. augusztus 20- án
megrendezésre kerülő
ünnepi misére, kenyérszentelésre
és a nap további részében zajló programokra
Programok:
Ünnepi beszéd:
Riz Gábor országgyűlési képviselő úr
14 óra: Ünnepi mise
Bukovenszki Zoltán Plébániai kormányzó
Barabás Péter református lelkész

Komjáti ökumenikus énekkar szolgálata
15 óra:
Kenyérszentelés Helyszíne: Katolikus templom
A további programok a kultúrházban kerülnek megrendezésre.
16 óra: Szabados Nóra előadása trombitakísérettel

17 óra:
„Húzzad csak kivilágos virradatig!”-
operett műsor az Operett Voices Társulat előadásában
/Lőrinc Veronika- Schupp Gabriella- Czető Roland/
18 óra: Szögligeti énekkar előadása

20 óra: Utcabál /Márkus László szolgáltatja az élőzenét/

Részvételükre feltétlenül számítunk!


Tóth Lászlóné köszöntése 90. születésnapján!
2015. április 15

Tóth Lászlóné Terike nénit köszöntöttük 90. születésnapja alkalmából. Emléklapot adtunk át, melyet Orbán Viktor Miniszter Úrtól kapott. Komjáti Község Képviselőtestülete tortával és virág csokorral kedveskedett Terike néninek. A fotón Bárczi László Komjáti Község Polgármestere, Dr. Marczinkó Eszter aljegyzőnő, valamint Szabó Győzőné idős házi segítségnyújtó köszönti az ünnepeltet, Terike nénit. A fotókat Tamás István készítette.


SZENT MIHÁLY NAPI RENDEZVÉNY KÉPEK
2014. október 2

2014.szeptember 27-én újra együtt ünnepelhetett Komjáti község lakossága a Szent Mihály napi rendezvényen.
Délelőtti órákban, Komjáti maréknyi gyermekének mókás játékokkal,ajándékokkal színesítettük a napját.
Délután az idősek tiszteletére vacsorával egybekötött rendezvényt tartottunk,amely a polgármester köszöntője után, a helyi gyermekek műsorával folytatódott. A Képviselő Testület csekély ajándékkal kedveskedett a szép korú lakosainknak.
Az est fénypontja a tábortűz volt,melyet kézen fogva álltunk körül és együtt énekeltünk.A tábortűz egy piciny szikrával születik,mely hatalmas erejű tűzzé növi ki magát. Mi emberek is piciny szikrák vagyunk,de ha összetartunk és egy célért élünk,akkor legyőzhetetlenné válhatunk!
Szent Mihály napjának üzenete éppen ebben rejlik: újra felfedezni értékeinket, összetalálkozni, együtt lenni azokkal, akikkel közösek a gyökereink, mert összeköt bennünket valami: magyarok vagyunk. Éljünk bárhol is az országban, vagy akár a nagyvilág legtávolabbi szegletében, gondolkodjunk sokféleképpen, egy valami biztosan közös bennünk: ez a hazánk, itt vagyunk itthon!

Az est záró pontja a közös vacsora és a hatalmas falutorta volt,köszönet a készítőinek


REFORMÁTUS JÓTÉKONYSÁGI BÁL Képek»
2014. május 28.

2014.05.25-én került megrendezésre a Református jótékonysági bál, melynek bevételét a Komjáti Református templom felújítására fordítják. A rendezvény megálmodója ,főszervezője, háziasszonya Barabás Péterné, Krisztina időt és fáradságot nem sajnálva tette felejthetetlenné a fantasztikusan sikerült bált.

A falu asszonyai sütöttek –főztek, gyermekeink műsort adtak elő. Az élő zenét Sípos Péter szolgáltatta,aminek az eredménye egy végig táncolt éjszaka volt.

Reméljük a bevétel segítségül szolgál a műemlékként is nyilvántartott református templomunk újáépítésében.


TAVASZ KOMJÁTIBAN Képek»
2014. április 04.

"Kertészkedem, mélán nyugodtan gyümölcsfáim közt bíbelek"
Arany János szavait idézve gyönyörködhetünk a napsütéses tavasz áldott sugaraiban. A kék égen röpködő madarainkban. Megérkezett március 14-én az első gólyapár falunk központjába. Reméljük, hogy minden fészeknek lesz lakója kisfalunkban. Folyamatosan érkeznek fecskéink is elfoglalva – "eresz alatti" lakásukat. Boldog az az ember , aki felfedezi a tavasz illatát, és állandó elfoglaltságot talál a természetben." Tavasszal mindig arra gondolok, hogy a fűszálak milyen boldogok.
Újjászületnek…Újjá teremti őket a tavasz"


MÁRCIUS 15-I ÜNNEPI MEGEMLÉKEZÉS Képek»
2014. március 17.

166 éve minden Március Idusa ünnep a magyar népnek, így Komjáti "maroknyi" lakosának is szívet melengető érzés, mikor emlékezhetünk a múlt nagyjaira.

Így történt 2014.03.15-én is Komjátiban: a bódvaszilasi általános iskola diákjai (remek tanáraik segítségével) ünnepi műsorukkal örömkönnyeket csaltak szemünkbe, hogy ilyen színvonalasan is lehet emlékezni és ünnepelni. Azok a gyönyörű Petőfi versek és Kossuth nóták most is megdobogtatja minden magyar ember szívét.

Márai Sándor szavait idézve:
"Magyarnak lenni nem állapot,

Magyarnak lenni magatartás!"

Erről tettek tanúbizonyságot azok az emberek és diákok, akik részt vettek 2014.03.15-én a Komjáti kultúrházban az ünnepségen.


Ökumenikus Imahét Komjátiban: március 3-8-ig Képek»
2014. március 11.
"..mindazt, amit imádságban
hittel,kértek, megkapjátok."
(Máté 21,22 )

A hosszú szürke hétköznapok után végre kisütött a nap. Kisfalunkban minden este imádságra szólított a harang. A Római Katolikus templomban minden este összegyűltünk Katolikusok és Reformátusok, hogy közös bűnbánati gondolatokkal és a lelkipásztorok hathatós igehirdetésével készüljünk egyházunk nagy ünnepére. Mert nem csak a testnek kell a táplálék, hanem a lélek is szomjúhozza a lelki felüdülést. Hálás szívvel mondunk köszönetet Barabás Péter Ref.lelkipásztornak és Bukovenszki Zoltán Róm. Katolikus Plébános úrnak, hogy közösen imádkozhattunk, és rávilágítottak a bűnbánat és a bűnbocsánat fontosságára. Befejezésül szorgos asszonykezek jóvoltából szeretet vendégségben is részesülhettünk.
Köszönet érte Istennek és az értedolgozó embereknek.


NŐNAPI ÜNNEPSÉG KOMJÁTIBAN Képek»
2014. március 08.

"Az élet zenéjét a nők adják, akik őszintén,
Minden feltétel nélkül fogadják magukba a dolgokat,
Hogy érzéseiken át szebbé alakítsák át azokat" (Richard Wagner)

Komjáti Községben március 8-án délután 16 órától Nőnapi ünnepséget tartottak. Bárczi László polgármester úr meleg köszöntő szavai után az ünnepi műsroban felléptek: Virág Gergely, falunk szülöttje, és Tóth Erika, aki ezer szállal kötődik Komjátihoz. Nagy sikert arattak fellépésükkel, mosolygós megjelenésük mindenkiben jó érzést váltott ki. Előadásukban vidám operett kettősökkel tették felejthetetlenné a nőnapot. Korhatártól függetlenül mindenki velük énekelte a klasszikus operettet a "Hajmási Péter" –t. A szép műsort és a gyönyörű virágokat hálás szívvel köszönjük az énekeseknek és Komjáti Község Önkormányzat Képviselő Testületének.

Köszönettel Komjáti Község HölgyeiADVENTI GYERTYAGYÚJTÁS 2013.12.01. Képek»
2013. december 2.

Minden advent
Minden advent kegyelem:
vétkem jóvátehetem.
Minden advent vigalom:
Isten Úr a viharon!
Minden advent érkezés:
átölel egy drága kéz!
Minden advent alkalom:
gyozhetsz saját magadon!
Minden advent ítélet:
így kellene - s így élek!
Minden advent remegés:
Isten felé epedés!
Minden advent ima is:
Uram, fogadj be ma is!

Ürögdi Ferenc

A várakozás szeretetével várjuk és hívjuk a község lakosságát 2013. december 1-én vasárnap 17 órakor Komjáti Főterén kezdődő adventi gyertyagyújtásunkra, hogy a sötétségbe együtt gyújtsuk meg az ünnepi gyertya első lángját.
Az első gyertyagyújtást követően minden vasárnap este 17-órától újabb gyertyagyújtásra kerül sor, így várjuk együtt a Megváltó megszületését.


Szent Mihály napi tűz Komjátiban!
Itthon vagy! Magyarország szeretlek!

Képek a rendezvényről
»
2013.október 01.


FALUNAP KOMJÁTIBAN 2013.08.19/ Képek a rendezvényről»
2013.08.23.
Komjáti Önkormányzata 2013. augusztus 19-én Szent István Napi ünnepséggel és az új kenyér megáldásával egybekötött FALUNAPOT rendezett. A képesbeszámoló bizonyítja, hogy a település lakosai és vendégeik nagyon élvezték a gazdag kulturális programot és jó hangulaban buliztak a rendezvényen.

Új polgármestere van Komjátinak
2013. március 17.
Időközi választást tartottak 2013. március 17-én vasárnap Komjátiban, mert a település korábbi polgármestere: Szaló József 2012. decemberében lemondott.
Bárczi László - FÜGGETLEN jelöltet választották meg Komjáti új polgármesterének. Szabó Elekné, a község jegyzőjének tájékoztatása: a választásra jogosult 213 komjáti lakos közül 127-en szavaztak Bárczi Lászlóra, hat voks volt érvénytelen. Bárczi László képviselő testületi tag helyére a listán következő Saláta László (független) került.

ADVENTI GYERTYAGYÚJTÁS /Képek a rendezvényről»
2012. december 2.

ADVENTI GYERTYAGYÚJTÁS
2012. november 30.

Minden advent
Minden advent kegyelem:
vétkem jóvátehetem.
Minden advent vigalom:
Isten Úr a viharon!
Minden advent érkezés:
átölel egy drága kéz!
Minden advent alkalom:
gyozhetsz saját magadon!
Minden advent ítélet:
így kellene - s így élek!
Minden advent remegés:
Isten felé epedés!
Minden advent ima is:
Uram, fogadj be ma is!

Ürögdi Ferenc

A várakozás szeretetével várjuk és hívjuk a község lakosságát 2012. december 2-án vasárnap 17 órakor Komjáti Főterén kezdődő adventi gyertyagyújtásunkra, hogy a sötétségbe együtt gyújtsunk meg az ünnepi gyertya első lángját.
Az első gyertyagyújtást követően minden vasárnap este 17-órától újabb gyertyagyújtásra kerül sor, így várjuk együtt a Megváltó megszületését.


MESTERSÉGEK NAPJA
2012. augusztus 10.

Tisztelettel meghívjuk a 2012. augusztus 19-én 14 órától kezdődő Mesterségek Napjára.
A rendezvény helyszíne: Komjáti, Csodaporta
Rossz idő esetén: Komjáti Kultúrház
Programjaink»


PÁLYÁZATI KIÍRÁS
2011. május 10.
Komjáti-Tornanádaska-Tornaszentandrás Községek Körjegyzősége a "Köztisztviselők jogállásáról szóló" 1992. évi XXIII. törvény 10.§(1) bekezdése alapján pályázatot hirdet Komjáti-Tornanádaska-Tornaszentandrás Községek Körjegyzősége igazgatási ügyintéző munkakör betöltésére.
A pályázat benyújtásának határideje: 2011. május 31.
A pályázat oldalai
1.oldal
2.oldal
3.oldal

VÁLASZTÁS 2010
2010. október 4.

KOMJÁTI TELEPÜLÉS VÁLASZTÁS EREDMÉNYEI
Polgármester választás

A polgármester Szaló József FÜGGETLEN jelölt lett.

Érvényes szavazatok száma
Jelölt neve
Jelölő szervezet(ek)
Kapott
érvényes
szavazat
%
1
Saláta László
FÜGGETLEN
91
49,19
2
Szaló József
FÜGGETLEN
94
50,81

További részletek, eredmények»


Sajtóközlemény
2009.12.02.

Komjáti Község Önkormányzata 2008. júniusában pályázatot nyújtott be az Észak-Magyarországi Regionális Operatív Program ÉMOP-4.1.1. Egészségügyi szolgáltatások fejlesztése/kistérségi járó beteg szakellátó központok fejlesztése, alap-, járó beteg szakellátás korszerűsítése című pályázati konstrukció keretében megvalósuló
" Orvosi rendelő felújítása és akadálymentesítése Komjáti Községben" című fejlesztésre. Pályázatunkat a kiíró sikeresnek értékelte és ennek megfelelően 8.667.319 Ft vissza nem térítendő támogatást ítélt meg, ami a projekt megvalósulása teljes költségének (9.123.493 Ft) 95%-át tette ki. A támogatási szerződés aláírására 2009.06.29-én került sor. Komjáti Község Önkormányzata a 90-es években önálló beruházásként valósította meg az orvosi rendelő építését. Az épület 130m2 hasznos alapterületű, az akkori szabályok és szabványok szerint készült. Az egészségház 3 település egészségügyi ellátását biztosítja a Komjáti, Tornanádaska, Tornaszentandrás községekben kb.1200 lakos részére. A projekt keretében megtörténhetett községünk orvosi rendelőjének felújítása, a mai követelményekhez való igazítása, korszerű eszközök, bútorok beszerzése és az épület komplex akadálymentesítése. Elkészült a mozgáskorlátozott parkoló, az épületbe való bejutást rámpa segíti, a rendelő valamennyi helyisége akadálymentesen megközelíthető. Mozgáskorlátozottak által is használható szociális helyiség került kialakításra. Magvalósult az épület infokommunikációs akadálymentesítése is, ami a tájékozódást segíti. Így egy rámpa segítségével kerekes székkel is be lehet jutni az épületbe, ahol akadálymentes mosdó, széles, küszöb nélküli nyílászárók, előírt jelek, tájékoztató táblák és eszközök segítik a közlekedést, illetve a tájékozódást, a szolgáltatások igénybevételét az arra rászoruló személyek számára. Komjáti Község jelenleg működő orvosi rendelőjének építészeti átalakításával egy modern, a XXI. század igényeihez igazodó rendelő került kialakításra.Az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásával megvalósuló beruházásunk elkészült, a műszaki átadás-átvételi eljárást, és zárórendezvényünket 2009.december 10-én, csütörtökön 09.00 órai kezdettel tartjuk.
Komjáti, 2009.november 30.

Szaló József
polgármester


Fejlesztések 2006-tól KOMJÁTIBAN
2009.december 3.

1.) Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium, mint az Agrár-és Vidékfejlesztési Program irányító hatóságával kötött szerződés keretében, Komjáti község elkészítette a Komjáti Község Főtér kialakítása tervét.A terv a Nemzeti Fejlesztési Terv keretében, az EU és a Magyar Köztársaság Kormánya támogatásával, a

"Településmagok, faluközpontok rekonstrukciója" program keretében készült.
Támogatás összege: 1.479.000.-Ft A terv képezi a község középtávú fejlesztési pályázatának részét.


Leghátrányosabb kistérségek felzárkóztatásának támogatása (LEKI)

1.) Kultúrház és családsegítő központ födémszerkezetének felújítása és cseréje. 3765 Komjáti, Dózsa György út.3.

Támogatás összege: 3.738.554.-Ft
Bruttó költség: 4. 673.193.-Ft


2.) Helyi önkormányzatok fejlesztési támogatása Kultúrház és Családsegítő Központ tetőfelújítása- 2007.év
Támogatás összege: 3.700.00.-Ft
Bruttó költség: 4. 625.000.-Ft


3.) EMVA-Vidéki gazdaság és lakosság részére nyújtott alapszolgáltatások körében, kistérségi közlekedési szolgáltatások fejlesztése - 2009. év
Támogatás összege: 5.648.000.-Ft
Bruttó költség: 6.777.000.-Ft
/Renault Trafic 9 személyes 2dCI 115 LE személygépkocsi vásárlása/

 


4.) Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium támogatásával Motoros fűkasza és tartozékainak vásárlása-2009.év
Támogatás összege: 300.000.-Ft
Saját forrás: 107.106.-Ft

5.) Nemzeti Fejlesztési Terv- ÉMOP-2.1.1.B " Turisztikai attrakciók fejlesztése" tárgyú pályázat keretében 12 taggal konzorcium jött létre, melynek a Komjáti Községi Önkormányzat is a tagja. Benyújtásra került a História Völgy tárgyú projekt.
Községünkben megvalósítandó az Alkotóműhely és termékbemutató építése Komjáti, Petőfi S. út 13.sz. alatt. Az épület engedélyes terve rendelkezésre áll, tervezett Bruttó bekerülési költsége: 41.400.000 Ft

6.) Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében a 135/2008 FVM rendelet alapján benyújtásra került a falumegújítás és fejlesztésre igénybe vehető támogatás jogcíme:Komjáti Főtér kialakítás pályázat
Tervezett támogatás összege: 41.163.293 Ft
Bruttó költség: 46.063.293 Ft

7.) Új Magyarország Vidékfejlesztési Terv ÉMOP 2007.-4.1.1. A keretében Orvosi rendelő felújítása és akadálymentesítése Komjáti községben projekt megvalósítása.
Biztosított támogatás: 8.667.319 Ft
A projekt összköltsége: 9.123.493 Ft

Az összköltség a következőkből tevődik össze:

- Építési költség: 5.708.324 Ft
- Orvosi eszközök beszerzése: 2.290.230 Ft
- Tervezési, mérnöki, szakértői és egyéb költségek: 1.124.940 Ft
A beruházás tervezett befejezési határideje: 2009.december 31.

8.) Az Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács döntése alapján, a Területi kiegyenlítést szolgáló önkormányzati fejlesztések (TEKI) előírányzatára benyújtott pályázat, a Autóbusz váró és autóbusz öböl építése Komjáti községben pályázat.
Támogatás összege: 7.876.595 Ft
A projekt bruttó költsége: 9.266.583.-Ft.
Ennek keretében a Petőfi S. út 10-12.szám alatt megépül egy fedett autóbuszváró fellépőszigettel, valamint ugyanott forgalombiztonságiszempontok figyelembevételével autóbuszöböl kerül kialakításra.A Petőfi S.út 13.szám előtt szintén biztonságos autóbusz öböl és fellépősziget kerül megépítésre.9.) Saját önerős fejlesztések

a) 2008.évben a község saját önerőből megvalósította, hogy a Római Katolikus Templom, valamint Református Templom tornyai megvilágításra kerüljenek. Ezzel a település látványosságát, illetve közbiztonságát növeljék.

b) Saját önerő felhasználásával, a Malom út és Temető út közti üres önkormányzati telken pihenőpark került kialakításra.

10.) További tervek (2010)

c) A korábbi un. Tejcsarnok átalakítása Vendégházzá, mely az Alkotóház művészeinek elszállásolását teszi lehetővé. A tervezés folyamatban van. Összhangban a település rendezési és faluközpont kialakítása tervvel.

d) Szintén tervezett a Polgármesteri Hivatal és Körjegyzőség épületének korszerűsítése és átalakítása.

2007 évi fejlesztések

Beadott pályázatok
   Faluközpont kialakítás tervezési pályázat (UNDP program: Egyesült Nemzetek
   Szervezetének Fejlesztési Programja)
   Kultúrház födémszerkezet cseréje (LEKI: Leghátrányosabb helyzetű kistérség
   felzárkóztatása)
Megnyert pályázat:
   Kultúrház tetőcsere (LEKI)
Folyamatban lévő fejlesztés
   Fűkasza vásárlás parlagfű írtáshoz.
   Falugondnoki szolgálati autó csere(LEKI)
Befejezett fejlesztések: A Fő út díszfákkal történő beépítése.

Közcélú foglalkoztatás
5 fő közhasznú és 4 fő közcélú foglalkoztatásával kerül elvégzésre az illegális szemétlerakóhelyek felkutatása és felszámolása, vízelvezető árkok karbantartása, közterületek, parkok gondozása, parkosítása.


Önkormányzati választás
2006.október 1-i önkormányzati választás eredménye

Polgármester: Szaló József - FÜGGETLEN

Képviselőtestület tagjainak száma : 5 fő

Név
Jelölő szervezet
Gáll Attila
FÜGGETLEN
Lipták Zsoltné
FÜGGETLEN
Rémiás Pál
FÜGGETLEN
Saláta László
FÜGGETLEN
Somodi Imre
FÜGGETLEN

2006 évi fejlesztések
  • A település teleház kialakítására 4 millió Ft támogatást, szociális földprogram működtetésére 1 millió 600 ezer Ft támogatást nyert.
  • A település 1 millió 800 ezer Ft támogatással informatikai eszközöket szerzett be és e-Magyarország pontot alakított ki .
  • A ravatalozóhoz vezető út felújítására 5 millió 500 ezer Ft támogatást kapott az önkormányzat.
  • Épület felújításához 2 millió 500 ezer Ft támogatást kapott az önkormányzat a Megyei Területfejlesztési Tanácstól.
  • Az önkormányzat 2002-ben 2 millió 200 ezer Ft támogatást nyert a ravatalozó bővítésére.
  • Az önkormányzat 2006-ban 3 millió 700 ezer Ft támogatást nyert a Kultúrház és Családsegítő Központ épületének tetőfelújítására.
  • Az önkormányzat 2006-ban 2 millió Ft támogatást nyert a Petőfi út melletti járda építéséhez.

Archívum: 1oldal

 

 

 

Komjáti címere
ELADÓ
Házak
Komjátiban

Tovább
Malomtanya

 

© 2007-2023 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.