Pályázat

Helyi termékértékesítés szolgáló piacok infrastruktúrális fejlesztése, közétkeztetés fejlesztése

SAJTÓKÖZLEMÉNY - Helyi piac fejlesztése Komjátiban

Komjáti Község Önkormányzata támogatási kérelmet nyújtott be 2017.07.06- án a „Helyi termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális fejlesztése, közétkeztetés fejlesztése”, VP6-7.2.1-7.4.1.3.-17-1863080891 című projektre, melyet a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága támogatásra alkalmasnak minősített.
A területen kereskedelmi célra két építmény került megvalósításra. Az egyik már meglévő, használaton kívüli, a polgármesteri hivatal szomszédságában álló épület, amely átalakításával és korszerűsítésével alkalmas lett a helyi kézműves ajándéktárgyak és ruházati termékek értékesítésére. Az épület bruttó alapterülete 105,58 m2. A másik építmény újként épített fedett árusítóhely, amely bruttó alapterülete 57,72 m2

A projekt célja:

A projekt céljai (1. célterület: Helyi termelői piac vagy vásártér kialakítása, illetve fejlesztése) összhangban voltak a Felhívással, hozzájárultak az abban megfogalmazott legfontosabb célkitűzéshez, azaz megvalósult „a vidéki térségekben élők életminőségének javítása, ill. a vidéki térségek településein a kisméretű infrastruktúra és az alapvető szolgáltatások fejlesztése”.
A fejlesztéssel ezeket a célokat az Önkormányzat elérte.

A projekt elszámolható költsége összesen bruttó 35 263 300. millió forint, melyhez az Európai Unió a 95%- os támogatási intenzitásnak megfelelően összesen bruttó 33 500 134.- millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosított, mely segítségével jelentős mértékben csökkentek az Önkormányzat önerőből finanszírozott költségei.
A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

 

 

Komjáti címere
ELADÓ
Házak
Komjátiban

Tovább
Malomtanya

 

© 2007-2023 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.